Metal All The Way: Powerstroke, Dutch Omissa releaseshow & Burial

27/01/2017
21.00
Zaal

De Zeeuwse metal scène leeft
Ja inderdaad, en zeker ook die in Zeeuws-Vlaanderen. Een van de bekendere bands uit de regio is Powerstroke, die in januari 2018 hun 5e album ‘Omissa’ uitbrengen, en nu voor hun Nederlandse release show naar De PIT komen. Als support nemen ze lokale cult legende Burial mee.

 

2 main acts, crossover en old school death metal

Powerstroke’s  nieuw album Omissa
https://www.facebook.com/powerstrokeband/videos/10155222322120028/

Burial’s glorieuze terugkeer.
https://www.facebook.com/Burial-197098597012384/ 

 

Powerstroke:

Hoe klinken twee Zeeuws-Vlamingen en drie Vlamingen samen?

Als Powerstroke anno 2017 op hun nieuwste album “Omissa”!  Deze wordt door het Duitse Bret Hard Records wereldwijd uitgebracht in januari 2018. Op het nummer “Can’t Change the Time” vertolkt de Antwerpse rapster Slongs Dievanongs een hoofdrol.

De eerste recensies  zijn veelbelovend.

Rock Tribune gaf “Omissa” een 9 op 10 en noemde het een geperfectioneerde mix van hardcore, thrash metal, punkrock en death metal  en “gewoon het summum van metal”.

Zelf noemt Powerstroke het catchy, powerful and groovy. “Omissa” werd gemixt door Joe Cincotta, (Obituary, Suffocation) en gemastered door Jacob Hansen (Volbeat)

Nu is het tijd om het album live te vertolken. Na een uitverkochte Vlaamse release show,  zal Powerstroke 27 januari 2018 de Nederlandse release show in Podium in Terneuzen/de Pit  spelen.
De band heeft een solide live reputatie, die gekenmerkt wordt door een intense show en een zware, groovy sound.

Opgericht in 2007 door Vlaming Maarten Geeraerts werden woelige waters doorzwommen en vier albums gemaakt: Done Deal (2016), In For A Penny, In For A Pound (2014), Awaken the Beast (2011) en Once…We Were Kings (2010).
Powerstroke speelde inmiddels bijna 300 shows, zowel als hoofd- als voorprogramma van o.a. Ice T’s Body Count, Pro-Pain, Death Angel, Agent Steel, Suicidal Tendencies, Crowbar, Six Feet Under en op festivals als Wacken, Graspop, Alcatraz, Antwerp Metal Fest.

 

Volledige bezetting:
Bavo Coene:  vocals (Divadroid)
Maarten Geeraerts: lead gitaar
Frederiek Nuyt: slaggitaar (Headmeat)
Mark de Smit: basgitaar (MeclassicA, Paralysis)
Niels Matthijs: drums (Caerus, Unleash the Fury)

 

 

 

Supportact Burial
De Zeeuws-Vlaamse metal band Burial heeft zich ontwikkeld tot een ware cultband in de ondergrondse metalscène. Ze begonnen in het begin van de jaren 90 en hebben hun eerste en enige album uitgebracht bij West Verginia Records. In 1993 is het volledige album ‘Relinquished Souls’ succesvol gereleased, maar na wat problemen is de band het jaar daarop uit elkaar gevallen.

Precies zeven jaar later stond Burial op uit het graf toen de bassist van Polluted Inheritance, Steven Vrieswijk, voorstelde om Burial een nieuwe kans te geven. Zo kwamen Peter, Erwin en Stefan weer samen, maar nu met twee nieuwe leden: Sebastian Tieleman op vocalen en Steven Vrieswijk als de nieuwe gitarist. 
Na een paar jaar repeteren, het (her)schrijven van nummers en optredens in Nederland en België, was Burial klaar voor het releasen van een nieuwe demo CD ‘Resurrection’ in 2006.

In deze line-up zijn vanaf september 2009 nog maar een aantal optredens geweest van Burial, waaronder na jaren stilte, de show op Kashfest in Oostburg afgelopen september 2017, weer terug in de oorspronkelijke Relinquished Souls line-up.

 

Volledige Bezetting:

Renzo van Poecke – Drums
Stefan Verdoorn – Vocals, Guitar
Erwin van Dorsselaer – Bass
Peter Dees – Guitar