The Pine Box Boys: The Hollins & Hollins Mortuary Entertainment Show

13/04/2018
2030
Zaal

The Hollins & Hollins Mortuary Entertainment Show

Het is een hele mond, en ook een hele avond vol. Maar wat het eigenlijk betekent is dat Lester T. Raww (oprichter van The Pine Box Boys) met zichzelf op tour is. Een avond vol Rockabilly en Horrorbilly, dus staan op 7 april niet alleen alweer The Pine Box Boys op ons Podium in Terneuzen, maar ook zijn andere project: Lester T. Raww & The Graveside Quartet.

 

The Pine Box Boys

Lester T. Raww uit Arkansas richtte al in 2003 The Pine Box Boys op. In eerste instantie was hij van plan om nieuwe versies van oude moordballads zoals ‘The Knoxville Girl’ en ‘Fair Eleanor’ te spelen. Maar al snel was hij bezig met het maken van zijn eigen nummers. Hieruit ontstond hun eerste album: ‘Arkansas Killing Time’.

 

“In my mind, I wanted something that sounded like Willie Nelson in a punk band.”

 

Geïnspireerd door de griezelverhalen van zijn moeder en de oude horrorfilms die hij zag in zijn jeugd kwam hij tot een compleet nieuwe en eigen stijl: geen bluegrass, maar Bloodgrass.

Bijgestaan door Bassist Colonel Timothy Leather en  drummer Steven “Your Uncle” Dodds ging hij het podium op en later kwam hier Banjo speler Alex “Possum” Carvidi bij. Deze vier mannen vormden de kern van de band, en hiermee gingen ze op tour door de Verenigde Staten en het grootste deel van Europa.

 

‘STAB!’ was hun tweede release. Waar ‘Arkansas Killing Time’ meer ballads bevatte, bestaat ‘STAB!’ uit snellere nummer. Uitermate geschikt voor de zwaardere live show!

Deze twee albums, gevolgd door het derde ‘Child Of Calamity’ vertellen het verhaal van Murdering Willy en zijn vele slachtoffers . Het vierde album ‘Tales From The Emancipated Head’ werd uitgebracht in 2011. Het laatste album van de Pine Box Boys’ ‘The Feast of Three Arms’  is in 2016 uitgebracht.

 

Lester T. Raww & The Graveside Quartet

Na het laatste album van The Pine Box Boys is Lester verhuist naar San Francisco en dit leidde tot een compleet nieuwe sound. En bij die nieuwe sound hoort een nieuwe band: Lester T. Raww & The Graveside Quartet. Een nieuwe naam, een nieuwe sound maar nog steeds dezelfde muzikanten. Voor deze nieuwe band gingen de cowboyhoeden af, de banjo’s in de hoek en kwamen de ukelele, accordeon en hoorns het podium op. De band houdt er dezelfde lugubere humor op na als The Pine Box Boys, maar de toon is nu meer te vergelijken met de humor uit ‘The Addams Family’ en de muziek ligt dichterbij traditionele jazz uit de jaren ’30.