Hardcore/metal
Fleddy Melculy (B) + Arson (B)

30/10/2021
21:00
Zaal

De show van Fleddy Melculy is verplaatst naar zaterdag 30 oktober 2021.
Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de show van 30 oktober!

Fleddy Melculy brachten hun 3e album Sabbath Fleddy Sabbath uit en op de dag van hun eerste releaseshow barstte de Covid-19 maatregelenbom.
Ondertussen hebben ze niet stilgezeten en komt in september de EP “AND JUST NIKS FOR ALL” uit en daarbij hoort oldschool een tournee.
De support komt deze avond van Arson met hun hard mix van rock ’n roll, punk, hardcore en southern rock

Terneuzen is nog niet opgenomen in de kerk van Fleddy, reden genoeg dit op 30 oktober a.s. te doen.
De voorverkoop is per direct begonnen.
Tickets Fleddy Melculy

Fleddy Melculy
Het derde album pikt in het voorjaar van 2020 de draad op waar die na het tweede succesvolle album DE KERK VAN MELCULY is gelaten: Fleddy Melculy is nu een echte rockster.
Achterna gezeten door horden groupies; badend in een luxe leven van geld, drank en drugs. Maar dat staat Fleddy Melculy natuurlijk allemaal niet aan want hij is naar eigen zeggen een echte kutrockster die geen tijd genoeg heeft om al zijn geld uit te geven om bvb genoeg zwembaden te kopen.

Voor wie het nog niet door heeft: tis allemaal heel veel tongue-in-cheeck als kapstok voor een nieuw hoofdstuk waarin de band Fleddy Melculy nog verder gaat in het songschrijven. Het resultaat is wellicht het hardste en meest agressieve album van de familie Melculy up to date, maar tegelijk ook de meest melodieuze en toegankelijke plaat tot nog toe.
Klinkt heel vreemd hé, maar je zal wel horen wat we bedoelen.

WIE OF WAT IS FLEDDY MELCULY?
Het verhaal van Fleddy Melculy mag gerust tot één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Immers: veel bands zijn er niet die met één song vanaf dag 1 worden opgepikt door alle mogelijke media; die vanuit het niets op alle grote podia van België en Nederland komen te staan en sindsdien de éne culthit na de andere scoren.
Die song is de culthit ’T-shirt van Metallica’.
Wat het nog veel bizarder maakt is dat het hier om een brute metal-en hardcore band gaat met Nederlandstalige maatschappijkritische teksten-met-een-dikke-knipoog!

Rewind naar begin 2016: puur uit liefde voor hardcore en metal én met veel goesting om te entertainen wordt een eerste demo ingeblikt. Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck —
tevens frontman van het ter ziele gegaane ‘De Fanfaar’, (tevens de backingband van Urbanus) op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat gaat ontketenen. In half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium.
De band tekende bij major Sony Music en in september 2016 dendert debuutplaat Helgië op nummer 2 de nationale charts binnen. Een succesvolle en vrijwel uitverkochte clubtour door Vlaanderen volgt. In het zog van 4 StuBru-Afrekeninghits (T-shirt van Metallica, Feestje in uw huisje, Pinker, Geen vlees wel vis); een resem zotte video’s en serieus wat online buzz trapt de band begin 2017 een headline tour door Nederland af. Het startschot: 2 shows op Eurosonic-Noorderslag, hét Europese showcasefestival in Groningen. Nederland lust duidelijk pap van Fleddy (en andersom).
In februari 2018 volgt een 2de (dubbel!) album De Kerk van Melculy dat op 1 binnenkomt in de nationale charts. Ongezien voor een Belgische metalband. Songs zoals Varken, 668,
Moeidunidotcom en Ik ben kwaad worden allemaal StuBru-afrekeninghitjes en tegen de zomer van 2018 mag Fleddy Melculy zich de best verkopende metalact in België noemen.

Fleddy Melculy stond de afgelopen jaren meermaals op zowat elk noemenswaardig poppodium in België en Nederland en sloopte 3 jaar op rij een spoor van vernieling op de
zomerfestivals met oa 2 passages op Graspop, 2 op Pukkelpop, 2 op Rock Zottegem, 2 op Crammerock, 2 op Zwarte Cross, Paaspop, Groezrock en zo veel meer…met als 1 van de absolute hoogtepunt de support van Guns ’n Roses op Werchter Classic in 2017.
Zegt u de naam Fleddypalooza ook iets? Wat in de AB startte als een eigen festival is ondertussen ook een begrip geworden en zo zijn er ondertussen in België en Nederland al
4 edities geweest. De ultieme kans voor de band om een nest jonge honden en bevriende bands mee op sleeptouw te nemen.
Eind 2018 bracht Fleddy Melculy ook een live cd uit getiteld live @ Graspop Metal Meeting, een mooi souvenir aan één van de gekste shows die de band tot nu toe op zijn teller heeft staan (+200 shows op 3,5 jaar!)
Jeroen Camerlynck, frontman en Fleddy himself is ondertussen ook een graag gezien gezicht bij Studio Brussel waar hij in 2019 zijn eigen rubriek kreeg in de ochtendshow (Fleddy wordt kwaad) en hij ook in navolging van Alex Agnew de jaarlijkste De Zwaarste Lijst presenteerde.
De toekomst ziet er in ieder geval niet slecht uit voor de band omdat er een 3de plaat aankomt in het voorjaar van 2020. Wanneer de 2de plaat De kerk van Melculy eerder onomstotelijk zou aantonen dat de band geen ééndagsvliegen is, bewijst deze 3de worp vooral waarom Fleddy Melculy nu zo snel is populair geworden: vintage hardcore met heel wat metal ingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt.
Hard en catchy as fuck.
Fleddy Melculy is back van nooit weggeweest en is na 4 jaar nog maar net opgewarmd.
See ya on the road.
www.fleddymelculy.com
www.facebook.com/fleddymelculy

Arson
‘Op den gebarsten kasseiweg tussen ’t Belfort en ’t Sint Baafs in Gent kruipt één kassei luttele milimeters uit boven z’n soortgenoten. Menig burger stoot en sukkelt dagelijks over den gedoemde steen en vervloekt hem tot den verdoemenis. Den steen maakt geen onderscheid tussen burgers die hij viseert en welke die gespaard blijven voor den ellende dat hij teweeg brengt. En wanneer opnieuw een onoplettende ziel zijnen weg kruist en zijnen ondergang tegemoet gaat voelt den kassei zich meer een rots dan den zoveelste straatkei. Arson is dienen opperste Gentsche kassei.’

De oorsprong van Arson vindt plaats in de lente van 2016 wanneer leden van verschillende Gentse metal en screamo bands samen komen en los willen scheuren van de subculturen waar ze al jaren in vertoefden. Tijd voor iets nieuws. Tijd voor good old fashioned loeiende gitaren, strakke drums en intense vocals.

5-koppige Gentse band Arson brengt een harde mix van rock ’n roll, punk, hardcore en southern rock.