THE COLD VEIN
+ Elefant (BE)

03/12/2022
20:00
Zaal

THE COLD VEIN

Na het noodgedwongen einde van het Nijmeegse Noise Rock trio Udarnik begin 2017, vinden bassist Ludo Vlaar en drummer Chief W. na een zwervende periode in Hans Wubs, van de net uiteengevallen noisepunk band Lawine, een nieuwe gitarist/riffmeister.

 

In de beruchte krochten van de voormalige st. Antoniusschool / Doornroosje aan de Groenewoudseweg in Nijmegen wordt in 2018 fanatiek aan nieuwe tracks gewerkt. Het resulteert in een furieuze instrumentale demo waarmee een zanger/performer/storyteller moet worden binnengehaald.

 

Pieter H. (Automatic Sam, Atlanta, Geishas of Doom) is onder de indruk en tipt urban veteraan en headstrong gap Patrick T. (aka Rudeboy Remington, Urban Dance Squad, Silver Surfer Rudeboy aka Aguido) naar de demo te luisteren. Deze slaat meteen aan na het horen van de stortvloed aan weerbarstige noise rock. The Cold Vein is geboren.

 

ELEFANT

De vier Gentse Rockterroristen van Elefant hebben voorgeschiedenissen bij The Van Jets, Future Old People Are Wizards, Drums Are For Parades en The Antler King.

 

Elefant geeft garantie op een doldwaas feest, een belofte van een muzikale apocalyps, een symbiose van harde gitaren, molesterende drums, een Oosterse kruidenmélange en woeste bergtoppen vanwaar een lawine van spelplezier en nietsontziende riffs zich in het publiek stort.

 

De voorverkoopprijs is inclusief €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.