Indoor Festival
Terneuzen on Fire IV

11/03/2023
18:30
Zaal

Early Bird tickets nu beschikbaar!

Terneuzen On Fire is terug! Op deze vierde editie zullen maar liefst 9 bands onze 2 podiums bestormen. We stellen ze graag even voor:

ALKERDEEL
Deze Belgische cultband maakt een combinatie van black en doom metal met wat psychedelische invloeden. Essentieel voor fans van Darkthrone, Burning Witch, Winter, Blut aus Nord of Beherit… evenals andere beoefenaars van Grimm buzz en noise.

COWBOYS & ALIENS
Cowboys & Aliens voelt zich al 25 jaar als een vis in het water in de schemerzone tussen heavy metal en stonerrock. Met hun unieke mix definieerden de bandleden mee de soundtrack van een generatie gitaarliefhebbers die niet op een decibel meer of minder kijken. Het leverde Cowboys & Aliens de afgelopen kwarteeuw tal van shows op, van de grootste podia op festivals tot de fijnste jeugdhuizen in binnen- en buitenland.

TANKZILLA
Satan neukte een Panzer en het nageslacht is TankZilla. Zou zomaar kunnen. Wat er werkelijk gebeurde in de krochten van Eindhoven: nadat Peter Pan Speedrock definitief de plug eruit trok, stuitte zanger-gitarist Peter van Elderen op voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. Zodra dit stel grondige muziekjunkies ging jammen, voelde het alsof hun motoriek verstrengeld was. In de Lichtstad sloegen de bliksems in en alle stoppen door.

SPLENDIDULA
Een atmosferisch sludge/doom collectief uit België! Zware riffs ontmoeten beukende beats met sfeervolle passages die je meevoeren naar een wild, zwaar en psychedelisch wonderland, terwijl de betoverde zang van zanger Kristien en het harde geschreeuw van gitarist Pieter voor een uniek vocaal contrast zorgen.

IDEALUS MAXIMUS
Idealus Maximus is een instrumentaal riffrocktrio uit het Meetjesland. In 2009 releasten ze een eerste EP en speelden ze ontelbare optredens. In 2014 volgde de titelloze debuutplaat in eigen beheer. Idealus Maximus speelde al op Yellowstock en Roadkill Festival. Bovendien mocht het drietal het podium delen met persoonlijke helden en inspiratiebronnen Karma To Burn en The Atomic Bitchwax. Na een hiatus van zes jaar brengt Idealus Maximus op 4 maart 2022 nieuw album ‘Loofbos’ uit via Polderrecords.

BHPL
BPHL begon eind 2020 als een middel om muziek te maken in de beperkende omgeving van een wereldwijde pandemie. Omdat beide leden een geschiedenis hebben in het spelen in verschillende hardcore- en metalbands en een gedeelde interesse hebben in donkere elektronische muziek, werd het idee geboren om een nieuw project op te richten.

DESIGNER VIOLENCE
Designer Violence waagt zich aan de mix van electro, techno en industrial. Dansbaar, rauw en trashy. De tweede EP van Designer Violence, “Televised State Lies”, laat de Nederlandse queer, volledig vrouwelijke industriële act hun geluid uitbreiden tot een meer expansief, melodieus geheel, terwijl hun teksten zowel het diep persoonlijke als het intens politieke verkennen. De vraag “waar gaat dit heen” galmt door de hele EP en weerspiegelt de gevoelens van de band ten aanzien van de sociale en politieke ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

DEAD SOIL
Dead Soil is een donkere industrial/drone/doom band uit de regio Eindhoven. De leden hebben roots in verschillende hardcore, metal en elektronische acts. Hun eerste EP ‘231’ is uitgebracht op het Britse label: Matriarch Records. Verwacht een donkere, zware en zwaarmoedige show!

ROBBOTBETON
Een one-man-live-sampling-space rave band, gemaakt met een gitaar en een drumcomputer. Melancholische melodieën, donkere baslijnen en liquid acid worden gecombineerd om je in de ruimte te laten dansen! Ready for liftoff?

De voorverkoopprijs is inclusief €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.