HIPPOTRAKTOR
+ Xeno + Four In Blood

09/12/2023
20:00
Zaal
Cobra The Impaler heeft vanwege onvoorziene omstandigheden moeten besluiten het concert van zaterdag 9 december 2023 te annuleren. We betreuren dit ten zeerste. Om ervoor te zorgen dat het evenement toch doorgaat, hebben we besloten dat de band Hippotraktor het concert zal afsluiten in plaats van Cobra The Impaler. We begrijpen natuurlijk dat je mogelijk niet meer wilt komen als je een ticket hebt gekocht voor Cobra The Impaler. Daarom bieden we de mogelijkheid tot volledige restitutie. Kaartkopers hebben een mail gehad. Niks ontvangen? Kijk in je spambox of mail naar ruben [@] podiuminterneuzen.nl

We hopen jullie alsnog te mogen verwelkomen komende zaterdag en er samen met Hippotraktor, Xeno en Four In Blood een geweldig concert van te maken. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor dit concert.

.

HIPPOTRAKTOR

Oprijzend uit de levendige landschappen van Mechelen, België, heeft de progressieve/post-metalband Hippotraktor een eigen plekje weten te veroveren met hun boeiende mix van sonische grootsheid en filosofische diepgang. Sinds hun geprezen debuut-EP ‘P’eau’ in 2018 hebben ze hun songwriting- en productievaardigheden verfijnd, waarbij ze opmerkelijk hun bezetting hebben uitgebreid van een driekoppige naar een vijfkoppige formatie. Hierbij zijn zanger/percussionist Stefan De Graef van Psychonaut en gitarist/zanger Sander Rom van L’Itch toegevoegd. Deze uitbreiding heeft Hippotraktor in staat gesteld om hun geluid te verbreden, waardoor ze hun instrumentale prog metal roots verrijken met een meer dynamisch en gelaagd auditief landschap.
.
Hun debuutalbum ‘Meridian’ was een getuigenis van hun creativiteit, waarin ze de verwondering van de natuurlijke wereld verweefden met de complexiteit van menselijke emotie en filosofie. Het album liet zien dat ze in staat waren om massieve, pakkende riffs te combineren met het ritmische en technische vakmanschap dat doet denken aan bands als Gojira en Meshuggah, wat resulteerde in een intense en grootschalige auditieve ervaring. Het thematische hart van ‘Meridian’ dook in de evolutionaire theorie van het naturalisme en presenteerde een verhaal dat de elementen van de aarde personifieerde, weerspiegelend een eenzame reis op zoek naar existentiële waarheden.
.
Vandaag de dag heeft de reis van Hippotraktor hen gebracht tot aan de rand van de release van hun tweede album op 7 juni 2024, via Pelagic Records, wat belooft een verdere stap te zijn in hun evolutionaire artistieke expressie. Ze hebben podia betreden op prominente internationale festivals zoals Arctangent in het Verenigd Koninkrijk, Prognosis in Nederland, Metaldays in Slovenië, en België’s Graspop Metal Meeting, Alcatraz en Rock Herk, waarmee ze hun bekwaamheid en verbluffende live reputatie aan een wereldwijd publiek hebben getoond. De selectie van Hippotraktor om op te treden tijdens het ESNS (Eurosonic) Showcase Festival in januari 2024 bevestigt verder hun status als een band met een opkomende reputatie en een opkomende kracht binnen de metalgemeenschap.

.

XENO

Xeno is een progressieve metal band uit Middelburg / Amsterdam die extreme metal sounds combineert met verrassende twists en passages getrokken uit verschillende genres. Gecombineerd met inspirerende teksten uit een tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert Xeno een zeer unieke, verhalende atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek zelf is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Haken, Leprous en Lamb of God.

Iedereen die Xeno wel eens live heeft gezien is het erover eens dat de band een fantastische liveshow geeft. Met krachtige vocals, riffs, instrumentale behendigheid en een gigantische podium energie, is de intensiteit van Xeno niet te ontkennen. Dit is een van de redenen dat Xeno met bands als bijvoorbeeld Voivod, Carach Angren en Spoil Engine het podium heeft gedeeld.

.

FOUR IN BLOOD

Four in Blood is een vierkoppige Oost Zeeuws Vlaamse Metal/Hardrock band. De band bestaat uit 3 leden met een bloedband en een broeder van een andere moeder. Four in Blood speelt zowel covers als eigen nummers. Deze jonge talenten met toch al behoorlijk wat podiumervaring staan, ondanks hun jonge leeftijd, garant voor een volwassen en energiek optreden!