Amsterdam Klezmer Band

14/12/2024
20:00
Zaal

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, voeg daar een scheutje Balkan aan toe, en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. Bras, contrabas, accordeon en percussie versterken elkaar met pulserende grooves vol subtiele, maar toch rauwe energie. De band laat het publiek graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde. 25 jaar later is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. Gedurende die tijd is de band erin geslaagd om altijd op de radar te blijven en over de hele wereld te toeren. Intussen hebben ze een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Hun muziek inspireert collega-muzikanten van uit Latijns-Amerika tot aan Rusland, wat resulteert in vele kleurrijke AKB-covers die vindbaar zijn op YouTube.

Intussen heeft de band maar liefst 19 albums uitgebracht en vele succesvolle samenwerkingen gedaan met onder andere Söndörgő. Amsterdams Andalusisch Orkest, Galata Gypsy en Lilian Vieira.

 

De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijkste invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. De band houdt hun muziek fris, urgent en vooral dansbaar wanneer ze het podium betreden.

 

In 2024 verscheen hun album “Bomba Pop”, geproduceerd door de Weense DJ/producer Dunkelbunt. Na 26 jaar klinkt de band nog steeds actueel, waarbij klezmer wordt gebruikt als fundament maar waar bovenop een kleurrijk en gevarieerd muzikaal geheel wordt neergezet. Onnavolgbaar, swingend en origineel.

De voorverkoopprijs is inclusief €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.