Blues/rock
The BluesBones + GrainBait

20/09/2024
20:00
Zaal

The BluesBones – Ongekende Hoogtes in de Blueswereld

Maak je klaar voor een muzikale reis met The BluesBones, de grensverleggende bluesrockband die sinds hun oprichting in 2011 de internationale muziekscene domineert. Met een unieke sound die diep geworteld is in de blues, doorspekt met elementen van rock, soul en funk, heeft deze band niet alleen een loyale fanbase opgebouwd, maar oogst ook lof voor hun krachtige live-optredens en fenomenale albums.

Het meest recente wapenfeit van The BluesBones is het album “Unchained,” uitgebracht in april 2023. Dit meesterwerk heeft al indrukwekkende resultaten geboekt in de blues charts wereldwijd:

– Nr.1 IBBA Blues Charts Top 40 UK 2023
– Nr.3 Blues/Rock Charts Top 50 USA 2023

Dit succes is geen toevalstreffer; The BluesBones hebben een indrukwekkend track record van chart-successen over de jaren:

– Nr.2 IBBA Blues Charts Top 40 UK 2016
– Nr.1 IBBA Blues Charts Top 40 UK 2018
– Nr.1 IBBA Blues Charts Top 40 UK 2020
– Nr.1 Blues/Rock Charts Top 50 USA 2020

Een buitengewone prestatie markeert zich doordat The BluesBones de afgelopen drie releases op rij op de Nr.1 positie stonden in de UK Blues charts. Een zeldzaam feit in de muziekgeschiedenis!

Maar dit is niet alles; in 2016 wonnen ze de nationale Blues Challenge en behaalden ze de 2e plaats op de European Blues Challenge 2017 in Denemarken. Met meer dan 500 shows op hun naam hebben The BluesBones zich gevestigd als een van de meest opwindende en innovatieve blues-rock bands op het internationale podium.

De opwinding rond hun live-optredens en de lovende kritieken van critici hebben een toegewijde fanbase en erkenning over meerdere continenten opgeleverd. Bij elke nieuwe release blijft de band de grenzen van het genre verleggen en herdefinieert wat het betekent om een bluesrock band te zijn in de 21e eeuw.

Mis deze unieke muzikale reis niet en laat je betoveren door de tijdloze klanken van The BluesBones. De blues was nog nooit zo krachtig en innovatief!

.

De Zeeuwse bluesrockers van GrainBait zullen de avond openen.

Met ritmische gitaarpartijen, krachtige vocalen, subtiele orgelgeluiden, en een strakke dreunende ritme sectie creëert GrainBait een onmiskenbare rauwe rocksound. De band schuwt ongebruikelijke maatsoorten niet, waardoor hun muziek een eigenzinnige en avontuurlijke twist krijgt.

Verwacht een frisse en energieke opener voor The BluesBones!

De voorverkoopprijs is inclusief €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.