Death Metal Festival
Kashfest 2024

12/10/2024
18:30
Zaal

Zaterdag 12 oktober trilt Terneuzen weer op haar grondvesten!
14 jaar Kashfest, met een stortvloed aan metaal geweld!

 

MASTER – (USA) DEATH METAL
Zeg je old school, dan zeg je Master! Oprichter Paul Speckmann stond in 1983 aan de wieg van het deathmetalgenre. De zanger/bassist van de band is inmiddels het boegbeeld van ruim 40 jaar Master en bracht in de loop der jaren talloze albums uit. Het album ‘Master’ (1990) staat in iedere zichzelf respecterende cd-kast, maar ook later werk vormt een waar feest der herkenning voor de trommelvliezen. Tempo’s die het thrash-hart sneller doen kloppen gaan gepaard met brutale riffs, de immer herkenbare strot van Speckmann en altijd die snedige baslijnen. Master is Master, óók in 2024! Want het jaar is begonnen met de release van een nieuwe plaat: Saints Dispelled! Een knaller van formaat, waarvan we ongetwijfeld nummers gaan horen tijdens Kashfest in De PIT! When it says Master, you get Master!

 

 

CARNATION – (B) DEATH METAL
In tien jaar tijd heeft het Belgische Carnation zich ontwikkeld tot een vaste waarde binnen de death metal. Menig podium werd al onveilig gemaakt met een door bloed overgoten frontman als eyecatcher. Maar sinds de release van Cursed Mortality (2023) heeft de band een ware metamorfose ondergaan. Naar eigen zeggen zijn ze herboren aan de strijd begonnen! Een volledig nieuw imago, een meer experimentele inslag én natuurlijk een mooie platendeal met Season of Mist zijn het gevolg. Carnation is meer dan veelbelovend aan haar tweede decennium begonnen en druk bezig om het grote publiek te veroveren! De nieuwe plaat zoekt grenzen op, maar blijft van kop tot staart bruut, en spannend! Carnation anno 2024 moet je beleven. En dat gaan we doen!

 

 

UNLOCKED – (NL) DEATH METAL
Even voorstellen: Unlocked uit Eindhoven! Een nieuwe schuit in de woelige baren van de death metal, mét ervaren stuurlui aan boord! Het debuutalbum genaamd Bedlamite staat op het punt om het levenslicht te zien. Het album bevat een zeer brutale mix van onvervalste death metal met duidelijke knipogen richting de thrash en black metal. Doordachte riffs en kundige songwriting vormen de basis voor waar Unlocked voor staat: onvervalste bruutheid met ex-leden van onder andere Prostitute Disfigurement.

 

 

KLAÏTON – (NL/B) DEATH METAL
Een gure, kille wind waaide onlangs doorheen de krochten van de hel. Onheilspellende fluistergeluiden droegen angstig het gerucht met zich mee over het vijfkoppige monster genaamd Klaïton. Er zou eindelijk een album komen, ruim 11 jaar sinds de oprichting? Genoeg reden om een ouderwetse briefkaart richting het vagevuur te sturen, met daarin de vraag of dit gezelschap haar kunstje weer eens op het podium kon vertonen. En jawel! Met leden van onder andere Polluted Inheritance en Burial weten we dat dit eigenlijk een soort thuiswedstrijd zal worden. Onvervalste death metal alsof de klok heeft stilgestaan. Klaïton is er klaar voor! Nu jullie nog!

 

 

INHERITED – (NL) DEATH/THRASH/GROOVE METAL
De winnaars van de Zeeuwse Voorronde van de Metal Battle 2024 komen op Kashfest hun kunstje wederom laten zien! Deze nieuwe generatie kent nog geen enkel spoor van metaalmoeheid. Sterker nog, dit pasgeboren stuk aluminium kampt met zoveel energie dat je als toeschouwer direct een ferme klap in het gezicht krijgt bij de eerste gitaaraanslagen. En dan hebben we het nog niet over die brute putgrunt en dat rusteloze gedrum! Oh, en deze jonge honden hebben voor Kashfest 2024 een verrassing in petto. Komt dat zien!

 

BLEGH:
De jonge, enthousiaste metalhonden van BLEGH zullen de boel tussendoor muzikaal voorzien van oude en nieuwe metalkrakers!

 

TIJDSCHEMA (onder voorbehoud):
23.20 – 00.20 MASTER
22:00 – 22.50 CARNATION
21.00 – 21.30 UNLOCKED
20:00 – 20.30 KLAÏTON
19:00 – 19:30 INHERITED

 

De voorverkoopprijs is inclusief €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.