Mould Album Release Show
+ Fire Down Below & Columbarium

18/05/2024
19:30
Zaal

Op zaterdag 18 mei presenteert het Zeeuwse MOULD hun debuutplaat “Pull & Repulsion” en kunnen de liefhebbers van slow heaviness hun hart ophalen. Special guests Fire Down Below en Columbarium zullen het riff-gehalte nog verder opvoeren. Maak je op voor een avond vol Doom, Sludge en Stoner! 

 

MOULD – (NL) DOOM / SLUDGE / NOISE

Het Zeeuwse MOULD is bij de PIT zeker geen onbekende. Dit droning low-tuned vijftal smelt sonic doom à la Windhand samen met epische sludge (denk aan YOB, Neurosis, Thou). Een mengeling van zware riffs, gelaagde melodieën en soundscapes, doorregen met atypische vrouwelijke en mannelijke vocals. Onlangs tekenden ze bij het Belgische Polderrecords, waar hun debuutalbum “Pull & Repulsion” op 18 mei gereleased zal worden. Op het album staan zeven songs, die je mee op reis nemen door steeds veranderende sferen en streken. Soms verlossend, dan weer beklemmend. MOULD viert en omarmt hiermee datgene wat ons aantrekt en wat ons afstoot. Kom dit op 18 mei mee omarmen en vier samen met ons de pracht van de riff.  

 

 

Fire Down Below – (B) DESERT ROCK / STONER

De Belgische stonerband Fire Down Below mengt fuzzy woestijnrock met invloeden uit de 90’s grunge en heavy psych om zo tot een eigen sound te komen waarin dikke riffs aan sterke melodieën gekoppeld worden. Het viertal is sinds 2015 actief en bracht eind vorig jaar alweer hun derde langspeler “Low Desert Surf Club” uit via het Duitse Ripple Records. Fire Down Below ontwikkelde een reputatie voor energieke live shows, waarbij het zweet vaak van muren en plafonds druipt. Ze deelden line-ups met bands als Fu Manchu, Sleep en Monster Magnet en stonden op festivals als Desertfest (BE, UK), Alcatraz (BE), Ripplefest (GER) en Into The Void (NL). Kort gezegd: het wordt dik feest met deze amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock ’n rollers!

 

 

Columbarium – (B) HEAVY DOOM

De West-Vlamingen van Columbarium spelen loodzware classic death-doom met massieve riffs. In het verleden deelden ze al het podium met bands als Memoriam, Entrails en Marche Funèbre. Vorig jaar brachten ze hun debuutalbum “The Morbidious One” uit op Argonauta Records. Een plaat waarop de doorgewinterde doomers hun muur van geluid weten te mengen met occulte sferen en die door liefhebbers ook wel DE doom-plaat van het jaar genoemd wordt! Dus stap die mistige magische cirkel binnen en laat het ritueel beginnen!

 

Entree gratis

Kassa Gratis